hva gjøre vi

hva gjøre vi

Klima- og miljøvern har alltid vært viktig for oss. Det er også grunnen til at vi har slått oss ned på dette stedet. Da vi begynte å bygge opp virksomheten vår for mer enn 25 år siden og prøvde å blåse nytt liv i Nyksund, var det også viktig for oss å bevare naturen og selvfølgelig å gjøre noe for klimaet. Klimabeskyttelse var ikke like aktuelt for 25 år siden som det er i dag, men vi har jobbet mye med det gjennom årene.

Klimabeskyttelse for bygninger betyr først og fremst god varmeisolasjon. Det er ikke så lett med gamle bygninger. Men vi har klart å isolere hele bygningen på en moderne måte. Vår aktuelle utfordring er fremdeles noen av vinduene våre. Å modernisere dem ville sette spørsmålstegn ved konseptet vi har bygget virksomheten vår på. Vi ønsker å beholde den gamle bygningen så mye som mulig og la deg bo i autentiske rom. Men også her har vi allerede kommet opp med løsninger som vi håper å kunne realisere i løpet av de neste årene.

Klima- og miljøvern begynner med innkjøp av varene våre og slutter med avfallshåndtering. Vi er derfor glade for at de fleste av våre leverandører også er miljøsertifiserte selskaper. Vi kjøper varene våre lokalt så langt det er mulig og også ubehandlet. Nesten alt vi tilbyr i restauranten vår produserer vi selv. Vi er veldig stolte av dette. Når det gjelder avfallshåndtering, er vi også sterkt avhengige av våre gjester. At du, når du besøker oss, bruker vårt kildesorteringssystem. Å kaste noe i riktig søppelbøtte virker kanskje ikke viktig, men vi har mange hundre gjester og hvert kast har en betydning. 

Et viktig tema over hele verden er matsvinn. Selvfølgelig ønsker vi å motvirke dette. På buffeen vår ber vi gjestene om å bare legge på tallerkenen det de virkelig vil spise. Du kan gå så ofte du vil. Våre a la carte-tallerkener er godt fylt. Men vi vil heller fylle opp deg gratis enn å kaste det du ikke har spist. Vi komposterer kjøkkenavfall selv eller gir det til hønene våre. Dessverre kan vi ikke og har ikke lov til å bruke maten som kommer tilbake fra gjestene våre.

For noen år siden hadde vi over 80 produkter på frokostbuffeen vår. Dette betydde at vi måtte kaste en stor del av produktene som ikke ble spist før holdbarheten gikk ut. Vi var veldig stolte på alle produktene våre. Med tungt hjerte, men av hensyn til miljøet, reduserte vi sortimentet til de produktene som var mest populære. Vi har fortsatt et bredt utvalg av produkter for allergikere, vegetarianere og veganere. Hvis du må vente litt på frokostegget ditt, husk at det er bedre å vente litt enn å måtte kaste uspiste egg etterpå. Hvis du savner noe fra frokostbuffeen vår, kan du spørre personalet vårt. Kanskje vi har det på kjøkkenet. Vi tilpasser også utvalget på buffeen etter hvor mange gjester vi venter.  

 

Vi samler inn gamle aviser og papir og lager nytt papir av dem. Vi koker ned stekefett til såpe så mye som mulig. Vi lager også mange av de andre rengjøringsproduktene våre selv av avfallsprodukter.

Men vi er ikke perfekte. For en god løsning i dag, kan det finnes en mye bedre løsning i morgen. Derfor er vi alltid glade for å motta tips om hvordan vi som selskap kan beskytte miljøet vårt bedre.

Du kan lese om hva vår bedrift har gjort for miljøet de siste årene i vår klimastatistikk: Se vår statistikk på Miljøfyrtårn.