Potetfestival

Potetfestival 2023

23. september 2023

11.00 - 18.00

Velkommen til vår første offisielle potetfestival i Nyksund. 
Poteten er en allsidig matvare og derfor ønsker vi å vie en hel festival til den. De siste to årene har vi hatt to små festivaler som har blitt veldig godt mottatt, så i år ønsker vi å gjøre det litt større.


Hva skjer på denne festivalen?
 
På de fleste restaurantene i Nyksund og Skåltofta blir det potetbuffet med ulike potetbaserte retter. Det er historier å fortelle om mange av disse rettene. Du er invitert til å besøke alle disse restaurantene og prøve så mye du vil. Du kan også få god inspirasjon til din egen matlaging.
Det finnes potetfestivaler i noen land i Europa, og det finnes sanger om dem. Derfor er vi glade for at vi kunne invitere en musiker til å fortelle historier om poteten på en musikalsk måte. Amatørpotetbonden Lauri har spennende historier å fortelle om de ulike potetsortene som dyrkes her i Vesterålen. Ikke alle poteter er like.
Lokale potetbønder vil tilby potetene sine for salg og gi tips om hva du kan bruke dem til og hvordan du best oppbevarer dem. 

Du kan også vinne noe: 
Den som tar med seg den største poteten får en premie og tittelen Potetkongen av Nyksund 2023. Den eneste forutsetningen er at poteten må være dyrket i Vesterålen.


Festivalpass kan kjøpes i Nyksund fra begynnelsen av juni, men også mange andre steder i Vesterålen. Aktuelle salgssteder finner du her på siden fra midten av mai. 

Program:

11:00 Åpninger av festivalen

13:00 Fortellinger om potet

14:00 Potet leketid til de minste

16:00 min konsert

17:00 kåring av årets Potetkongen

18:00 Stenging av buffett

19:00 potetkonsert

Vi gleder oss til høsten

 

Ssemjon & Lauri

 

Er du potetbonde og ønsker å stille ut potetene dine under festivalen? Skriv til oss eller ring oss. 

potet@nyksund.com / 95863866

Nadja
Nadja
Over 40 potetretter
Nadja
Konsert og fortellinger
Gustav Panelli
forsjellige potetretter
Gustav Panelli
liten potetbuffet
Gustav Panelli
prøvefestival
Gustav Panelli
Testgruppe